Kritika Beogradskog Ugostiteljstva

Kritika Beogradskog Ugostiteljstva - Restoran Versus

critic | 18 Februar, 2016 12:54

   Restoran Versus se nalazi na vrlo lepoj lokaciji blizu centra grada, spolja vrlo primamljivog izgleda.

   Na samom ulasku se uocava problem, stepenice su vrlo klizave. Shvatam vremenske nepogode ali predstavljaju ozbiljnu pretnju zdravlju. Na vratima nema ko da me saceka, shvatila sam da je to manjak osoblja, radi samo jedan konobar, sto je po meni veliki nedostatak i ne profesionaliza .  Sedam za sto na kojem se nalaze dva papira koji predstavljaju jelonik. Beli iskrzani vec prstima umrljan papir sa dve ponude dana, sa razlikom u ceni od zavistnosti da li ili ne zelite desert dana, i drugi sa ponudom esspresso i sokovi promocije. Prilazi mi konobar narucujem kafu i trazim jelovnik. Dobijem odgovor da se jos pravi novi i da su to ponude dana, i da moze svakako da mi donese stari, ali bolje da probam ovo novo ( Restoran bez jelovnika!!!).   Odlucujem se za rizoto sa gamborima i  safranom. Uskoro mi stize i cappuccino – kupola pena je svakako bila prihvatljiva pre 5- 10 god, ali svakako ne prilikuje danasnjem retoranu. Konobar mi donasi i korpicu hleba, u kojoj se nalazi zamotani escejg u zutu salvetu i karafingl. Shvatam da su zeleli da stvore “opusten “ izgled bez pompezne postake stola, ali zamotan escejg zaboden u korbicu hleba…. Cak moram priznati da ne razumem svrhu donosenja hleba mnogo ranije za sto ako se ne donese i puter ili bilo kakav namaz  usput.

  Stize i rizoto. Servis tanjira bez previse ideje i preciznosti.  Rizoto sipan u kalup ali se oseca doza ne iskustva ili zurbe jer je prilicno kriv i neravnomeran taj polu valjak od rizota. Ja apsolutno podrzavam inovativne nacine serviranja, ali ako se ipak odlucite za kalup barem ga poravnajte da izgleda pravilno. Zatim sluzenje u poludubokom tanjiru sa persunom posutim pa ivicama tanjira. Moram da kazem da se tim posipanjem ili kako ja zovem prljanjem tanjira nista ne postize. Prvo nicemu ne sluzi jer ne mogu da zamislim kako neko povlaci visljuskom sa oboda persun da bi ga stavio na hranu. Drugo ako je samo vizualni efetak anda ste prilicno ne zainteresovani za kulinarstvo jer je to odavno proslo i postoje toliko boljih nacina da ukrasite svoje jelo,nada ja smatram da je hrana ukras sama sebi. I trece ali ne i poslednje, nije prakticno za nosenje, jer konobar ce svakako morati da isprlja prst prilikom nosenja tanjira. Boja rizota je bila ne prirodno zuta, sto me dovodi do zaljucka da nije koriscen safran, jer on nije u mogucnosti da da tako intenzivnu boju. Zatim zanimljiv naziv jela -  sa gamborima, jer sam jedva nasla parcence gambora u rizotu ali zato stoji jedan veliki preko svega, koji se sluzi komplentno neociscen. Razmisljala sam da trazim popust jer sam ocigledno morala da odradim posao kuvara – ostranjivanje ljuske i pipaka gambora i sve to bez fingerbole, jer mi nije doneta da li zbog ne iskustva ili ne znanja konobara ne znam.

 Odlucujem se i  za desert. Trazim predlog konobara koji nije mogao da se seti ponude ( ne poznavanje asortimana) ali me je zato pozvao da odemo do vitrine da pogledamo sta ima. Dve pite, coko mus i torta sa malinama. Objasnjava mi da se ne brinem da necu dobiti to sto je izlozeno vec ono sto je u  kuhinji. Zato da li je to pokvareno ili stoji predugo? Pa zasto je onda i izlozeno?

  Trazila sam racun koji sam cekala dugo,ali da u guzvi je i ne stize jer je sam u smeni.

  Zakljucak je da je  odlicna lokacija restorana, prelep i sa ukusom uradjen enterijer, ali nedostatak i neinformisanost radne snage, veliki propusti u kuhinji, los servis, ne pretarana ljubaznost. Mislim da ima potencijala ali mu fali odgovorno i profesionalno vodjenje. Fale osobe sa iskustvom koji bi odradili obuke osoblja sto restoranskog sto kuhinjskog. Svakako neverovatan propust je ne postojanje jelovnika .

Čestitamo

critic | 12 Februar, 2016 16:29

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb